Monday, November 9, 2009

Stroller Aisy...bean bag papa...

Akhirnya, Aisy dah dapat stroller...hehehe...setelah i jenuh memaksa naz bawa I gi beli...
Sabtu lepas, kami ke Jusco Melaka. At 1st, aisy naz kendong guna baby carrier. dah macam kanggaru lak...hehehe...lupa lak nak amik pics. sepanjang kami bjln, ada shj org menegur aisy.
-"rambut die, uniknye. mmg sesaje wat mcm ni ker?" (biar betul...xkan kami nak wat rambut aisy mcm tu)
-"dah lama i tgk. if xde wife u, i ingat u cina..." (xkan melayu xleh putih kot...)
-"ni putih ikut mama die..." naz jawab " mujur x ikut i, kan" "eh...u pun ok ma. merah..." (HAHAHA!!!!)
-"rambut mcm ni, if org yg suka wat rambut, mesti depa ikut" (biar betul...)
aisy pun macam tau2 je. bila orang puji die, tersengih je. manalah orang x geram kat die...
nak tengok rupa stroller aisy...?
ni tayarnya...seperti yg diinginkan oleh papanya...roda satu di depan...
ni handlenyer...
ni namanya...seperti yg mama inginkan...
nilah rupa stroller aisy...
sejak ada stoller ni, kat umah pun guna gak. senang if i wat keje kat dapur, leh bawa aisy sama2. pas ni, leh lah kami bjalan2 waktu petang. hehehe...cuma if balik langat, xleh nak bawa balik. nnt beg2 xmuat nak masuk dalam keta...maklumlah, myvi je.
dah belikan aisy stroller, papa pun nak barang gak. so, i belikan bean bag baru, menggantikan yang lama. yang lama tu dah koyak...cuba tgk ni....
selesanya die duduk kat beanbag papa...
leh gelak besar lagi....
kusyuk tul die tgk tv...
pasni ni jadi tempat landing aisy lah...

2 comments:

till d end... said...

cam best je bean bag tu... mmg name dia bean bag ke..? baru ku tau... hehehe... nak beli katne ek..? aku nak jugak... nak jugak...

shay ina said...

a'ah. aku dah lama kenal benda ni, cuma xtau nama until naz bgtau. kat jusco ada jual sarungnya. cuma ko kena beli 'giler' banyak beans kat dalam. mcm biji polisterin, ada jual gak kat jusco...