Monday, December 31, 2007

goodbye 2007...

2007...lot of things had happen to me throughout this year...
  • putus tunang...kenangan paling sadis tahun ni. such a bad experience i saw my mom n abah cried becoz of that stupid fella...
  • kak fadzilah kahwin...i jadi 'so-called wedding planner'. happy coz i was able to help my beloved sis...belajar sket2 tuk diri sendiri...semoga berbahagia, sis...
  • i dipertemukan (actually dah lama kenal...) dengan insan yang benar2 sayangkan i...AHMAD NAZRI...my beloved fiance. kami bertunang 4/11/2007....moga2 ikatan ini akan diteruskan dengan ikatan pernikahan....AMIN
  • i bergerak aktif dengan team myschoolnet. moga2 khidmat diri ini masih diperlukan....
  • alhamdullillah, berkat usaha n doa kami, kami adik beradik dapat hantar mak n abah menunaikan haji. tertunai juga hajat kami...
  • mak angkat i, k som berpindah ke putrajaya...k fadzilah pindah ke melaka...i'm gonna miss them...uwah...

2008...tinggal beberapa jam sahaja lagi...so, azam 2008 i? erm...let me see...

  • nak kahwin....hehehe...bunyi macam gatal je kan. hehehe...tapi usia dah makin meningkat.
  • wanna be a better teacher...wanna give the best to my students
  • wanna be a better person...cuba kawal perasaan, kawal marah, kawal merajuk, kawal segala2nya...

(...to be continued...nak tgk SPA Q...ahaks.....)

Wednesday, December 26, 2007

tugas 2008

back to school...back to tangkak...
ksian sayang, demam teruk. so, i drive keta sayang balik tangkak. keta i tinggal kat umah...
1st day, dah mula meeting...tgk buku pengurusan sekolah coz nak tau apa tugas yang bakal menanti tahun depan... n i dapat kejutan yang amat mengejutkan (...apalah punya ayat...). ok...berikut adalah senarai tugas cik norazalina bagi tahun 2008: GURU EMIS, GURU TINGKATAN, GURU PENGAWAS merangkap GURU DISIPLIN, KETUA RUMAH SUKAN, GURU PENYELARAS PUSAT AKSES SEKOLAH, GURU PENASIHAT KELAB KEBUDAYAAN, KADET POLIS n BOLA JARING, JURULATIH OLAHRAGA SEKOLAH. n the best part is...i kena ngajar subjek TEKNOLOGI MAKLUMAT yang baru diperkenalkan di SEMESTA tahun depan n this time, it's in ENGLISH...alhamdullillah, dapat gak ngaja opsyen sendiri. tapi mmg tugas yang berat coz kita jadi pioneer...pelopor...perintis... surat rasmi x dapat lagi tapi mmg kelas tu akan dibuka. pelajar just 15 orang...so, we just wait n see...
i bagitau k som ttg tugas2 i...k som tanya "macamana nak kahwin ni?" hehehe....tugas mmg banyak tapi xpelah. inilah guru...hakikatnya kita kena terima apa sahaja tugas yang telah diamanahkan.."saya yang menurut perintah" n bak kata k fadzilah, anggaplah ia sebagai satu proses pembelajaran. i anggap ini ilmu n pengetahuan yang insya allah, bakal menjadikan i seorang guru n insan yang lebih efisien...
kami dah mula bertugas 26/12/2007...so, esok n hari2 seterusnya bermulalah sesi mesyuarat kami...

Tuesday, December 18, 2007

boutique...

yesterday was such a tiring but enjoying day...me n sayang went to the boutique to search for the suitable wedding package. just went to a nearby boutique...in Bandar Tun Hussein Onn, Jalan Ampang, Kpg Pandan n Kajang...the best part was i've change my theme colour for the dress..ahaks...i'm not gonna tell you what the colour is...just wait till the day come...
n now..my mission is to analyse all the flyers that we had collected n make a choice...we have to make our reservation by this year due to the price n the date....

Friday, December 14, 2007

shopping...

today, i hav a date wit my sis...we hav a duty to be fulfilled...our mission:buy curtain, all the 'tiny-miny little things' to be put on the hantaran, etc...thank god i drove to jalan TAR... if not, how r we gonna carry all the things that we hav bought...the curtain, didn't get my attention...so the mission is gonna be continued tomorrow...NILAI 1...
now, both my sister n i are suffering with 'leg ache'...hehhe...penat betis ni...balik trus sapu dengan minyak angin...tapi, akit2 pun, happy coz banyak yg dapat dibeli n banyak wang yang telah dilaburkan kat SAYANG YOU, SIN YIN n JAKEL...ahaks...
k nora dah dibuai mimpi...konon nak tgk ANUGERAH SKRIN...poyo je..

outing wit k som...


semalam, me, k nora n sayang gi umah k som. k som ajak kuar gi makan pizza.so, kami bawa k som gi Mid Valley. 2 biji keta...keta sayang n keta k som (i drive). semua skali 9 orang...mmg havoc. yah (anak bongsu k som) nak blanja makan coz baru jadi 'orang kaya'. tgklah pic ni...abis licin kami makan...hhhehhe...



after makan, sesi bergambar kat pokok krismas. pic kat sebelah: (dari kiri, depan) k som n yah, (baris kedua) k nora, me, kinah n seha, (baris blkg) ein n wan. deco kat MID ok gak...yg paling cantik kat center court...ni pic semua orang kecuali sayang coz jadi cameraman...yg ni deco kat tepi...




hajat i tertunai...nak bergambar kat kelopak yang bercahaya ni...sbb cantik sgt.



next station, ALAMANDA PUTRAJAYA...gi main bowling. patutnya nak main kat MID. tapi k som x selesa. masa tu dah 'glow in the dark' = gelap.lagipun agak bising, ksian lak kat k som. so, kami g main kat sana. sayang x join. macam2 gelagat yg kuar...paling havoc, YAH...hehehe...mmg xleh lupa gaya kaki die...ein panggil 'bini popeye'. juara utk hari tu K NORA, SEHA kedua n ME ketiga. yang paling salute, K SOM. mmg sporting giler...die pun main skali...best...tgk pic ni....ada lagi more pics...

Tuesday, December 11, 2007

lambaian kaabah...2

smlm, dlm kul 10.39pm, nombor ni....7007144 tertera di skrin hp i...mula2 mcm takut nak angkat. tapi kuat menyatakan itu panggilan jauh...Alhamdullillah, abah yang call!!! bersyukur, happy sgt...w'pun panggilag tu x sampai 1 minit, tapi cukup tuk lepas rindu kat abah. xdpt tanya byk sbb tergamam...abah cuma bgtau dh selamat sampai di sana n tanya alamat abg coz nak anto brg. i cakap anto je ke rumah, lagi senang...yang pasti xleh cakap banyak coz mahal n abah sebak...xpelah. yang penting abah n mama dah selamat di sana n sihat. dapat tunaikan ibadat dengan tenang di sana...I miss you, abah n mama...

Monday, December 10, 2007

lambaian kaabah...

arini genap 2 hari mama n abah berada di tanah suci...Alhamdulillah, tahun ini mama n abah dijemput untuk menjadi tetamu Allah...kami bersyukur sangat. Memang cita2 kami untuk menghantar mama n abah tuk menunaikan haji n x sangka tahun ini mereka dapat ke sana. pada awalnya mereka dijangka untuk pergi tahun 2012 (if i'm not mistaken...)...tapi kami adik beradik usahakan gak tuk mama n abah pergi awal.

the journey began last year. mama n abah dibawa oleh k liza tuk mendaftar diri tuk menunaikan haji. this year, mama n abah attend kursus haji di Masjid Alam Shah, Pudu, KL for 14 weeks... then nama mama n abah dalam list menunggu. so kami xlah meletakkan harapan sgt... then mama n abah attend kursus perdana di masjid di cheras n kursus perdana haji di Putrajaya. nama mereka masih dlm senarai menunggu...abang semak nama mama n abah, tertulis 'tersenarai untuk tahun 1429...which means tahun depan 2008. abah n mama kata, xmengapa...xde rezeki tahun ni.abah call pakcik mustapha, kawan abah yang cuba tuk bantu naikkan nama abah n mama...tup2...satu hari, abang tergerak hati nak semak nama abah n mama...tercatit 'TERPILIH'...alhamdulillah...xtau nak cakap apa lagi selain bersyukur ke hadrat ilahi. kami just tunggu cuti sekolah bermula n aku bawa mama n abah together wit k nora tuk shopping barang2 depa...beg, baju, kasut...all things... sayang gak banyak membantu...thanks sayang...

2/12/2007...mama n abah wat kenduri doa selamat...alhamdulillah, ramai gak yang datang...menu tuk aritu: nasi putih, masak lemak nenas n ikan kering, sambal tempe, kari pisang, sayur kacang buncis, tembikai n air oren. sayang pun datang gak tuk bantu angkat mengangkat...maklumlah, abang x balik...so xde manpower kat umah except abah...and as usual, i kena bertindak macam anak lelaki mama n abah lah...

tanggal 8/12/2007...malam kul 10.30pm, mama n abah melangkah kluar dari umah tuk ke kelana jaya. masa i tgk abah pakai ihram, dengan rambut baru...(my dad cukur kepala, tapi x botak sepenuhnya..selama ni die xkan potong jambul die), i dah mula rasa sebak. i cuba lindung wajah tu dengan help him to wear his ihram...terharu lak bila makcik sblh cakap..."haa, lebih afdal anak bongsu yang tolong..." i tgk mama dgn pakaian serba putih...tambah sebak jadinya. kami pergi dengan keta abg n keta abg maizul. abah naik keta abg while mama naik keta abg maizul. me n sayang naik keta abg... masa kat sana, i xrasa apa2 lagi. tapi bila kul 2.15am, bila dah sampai waktu abah n mama masuk dalam bangunan kelana jaya, ditambah lak dengan laungan "Labbaikallah hummala bait...(maaf jika i silap eja...)"... i mula rasa sedih, sebak...bersyukur coz akhirnya kami adik beradik berjaya anto abah n mama pergi menunaikan haji, sedih coz i terpaksa berpisah dengan mereka selama 44 hari...i'm gonna miss them so much...i peluk abah n mama sekuat hati, minta ampun dari mereka. but like sayang said, jgn sedih, mereka pergi tuk menunaikan ibadah...so, that's gimme strength...tapi kekadang mengalir gak...like now...sorry mama n abah...

flight mama n abah kul 6.30 pagi 9/12/2007...KT 84...flight SV5001

mereka dijangka pulang pada 20/1/2008 kul 8.30pm...KT 84...flight SV5008

so now...here i am...sitting here in my house...all alone...k nora keje...wat keje mcm mama wat selalu. bangun pagi sapu sampah, kemas dapur, kemas kat luar rumah, start motor abah, masak...dah abis keje, tgk tv...bila terasa teringat kat depa, what i can do is sitting in there room...berdoa, sedekah al-Fatihah n recite Yassin...doakan mereka selamat di sana, sihat, dapat menunaikan ibadat denan tenang, n selamat kembali...insya allah...
lihat pic kaabah di atas, rasa bangga sangat sbb dapat anto mama n abah. pasti mereka di saat ini sedang beribadat di sana...pasti mereka bersyukur waktu lihat kaabah...wish i was there, together wit them...

Friday, November 30, 2007

perihal seseorang yang bernama......

xtau nak tulis pasal apa...duk ngadap laptop, tgk cd pic lama, tetiba terjumpa gambar2 lama, sewaktu baru masuk ke SEMESTA...terjumpa pic sayang...hehehe...akhirnya mcm ada topik nak citer...
AHMAD NAZRI AHMAD ZAWAWI...lulusan UPM, KPLI Maktab Perguruan Batu Pahat (ntah namanyer betul @ x). kami sama2 posting di SEMESTA tahun 2005. pic kat bawah ni masa 1st assembly kitorang...i ada kat sebelah...tapi x termasuk dalam pic.
yang ni lak pic masa jamuan akhir tahun 2005...xsangka jumpa balik pic ni. waktu ni sayang potong rambut mcm rekrut. hehehe...comel...tapi sayang, jangan wat lagi rambut mcm tu ek...

dulu i selalu perli sayang..."di mana ada camera, di situ ada nazri.." mmg pun. ada je mamat interframe ni...contoh pic ni...masa ni kami ada perkhemahan jelajah ledang. mlm wat barbeku. i dengan ila, tetiba ada je mamat ni kat sebelah.

yang ni masa merentas desa...tahun 2006...sayang jadi ketua rumah merbau (kuning). kekonon bersemangat jadi tukang sorak bagi rumah sukan die...poyo je... mmg masa tu jadi mangsa kutuk i je. n x abis2 dengan towel die, biasanya towel biru...if ada cap, die akan jadi askar nippon.

yang ni pic masa karnival sejarah kat sekolah. nilah contoh mamat interframe. hehehe...masa ni i ditugaskan jadi MC. sayang...erm...i xingat...persediaan tempat kot. tu lah tugas dia biasanya...u all bila tgk pic ni, mesti x sangka yang kami ni semua guru...yang pasti, SEMESTA mmg menghimpunkan guru2 yang paling cool yang pernah i jumpa. kami mmg sekepala...bebudak pun pelik tgk cikgu2 depa...tapi disiplin masih terjamin. etika guru masih dipegang...

nak tau x, sayang ni pandai wat roti jala. belajar masa kat sekolah ni lah...i pun blaja wat roti jala kat skola gak. ni masa apa ek...ntah...i pun x ingat. masa ni kami perli cikgu2 laki, xkan tgk je. n tuk pengetahuan u all, sayang ni mmg rajin masuk dapur especially if ada jamuan. die ringan tangan...mmg ringan tangan. tolong angkat benda2 berat...ringan mulut gak...makan...hehehhe...

inilah kenangan i dengan sayang...mmg masih teringat saat2 i duk ngacau die...siapa yg kenal i, i mmg kuat nyakat. antara yg paling kuat nyakat kat skola...sayang antara mangsa i...dulu if i nak panggil sayang, n die x dengar, i akan jerit panggil nama penuh...AHMAD NAZRI AHMAD ZAWAWI. baru die toleh...heheh...baru citer hal ni smlm kat sayang, die senyum je. dulu i usik die dgn orang lain, alih2 kami berdua lak...n dah bertunang pun...hehehe...inilah yang dinamakan jodoh ek...kenal dari tahun 2005 tapi pertengahan tahun 2007 baru sayang luahkan isi hati die...at least dia ungkapkan gak, if not...pendam perasaan sendiri je...
walau apa pun yang berlaku, berselisih faham ke (mmg sedang berlaku pun...), merajuk ke(mmg baby kuat merajuk...), baby tetap sayangkan sayang...n baby tau, sayang pun sayangkan baby...let bygone be bygone...

Thursday, November 29, 2007

kursus...???

apa yang u all dapat lihat dlm pic di atas??? anyone???siapa leh jawab???
janganlah tgk signboard yang kuning....tengok yang atas tu...
haa...good. pandai pun. tanggal 28 n 29 Nov 2007, sayang n i telah menghadiri kursus pra perkahwinan...di mana? u all pun leh baca. hanya kat tempat ni je yang ada menawarkan kursus di hari rabu n kamis (setakat yg i tau lah). bukan apa, now tgh cuti sekolah, so senang nak g yg hari biasa...n if weekend, mesti ramai orang. selama 1 1/2 hari ni, banyak ilmu yang i dapat...bekalan tk masa depan...
n i nak sampaikan pesanan ustaz yang bagi ceramah kat kami. die kata, ajak kawan2 yang masih lum attend kursus pra perkahwinan ni utk attend kursus ni before end of this year. selagi masih menggunakan modul yang sama n bayaran yang sama (rm80/person)...selepas ni, x tau lagi samada akan guna modul yang sama @ x...so, kawan2...pergilah sekarang...
tempat yang i ni gi, ok gak cara penyampaian kursusnye. xlah seperti yang selalu diwar2kan oleh kawan2 n orang lain, kata depa biasanya kursus ni ngarut je, asyik2 duk cakap pasal 'hubungan' suami isteri...u know what i mean rite...? tapi yang ni, mmg bagus. dia sentuh semua aspek, semua topik...mmg ilmu yang berguna...
well..satu tugas dah selesai, alhamdulillah...yang lain, masih menanti...

kinah's engagement


tanggal 24 November 2007, berlangsung hari bersejarah bagi keluarga haji mustapha & hjh kalsom...di mana puteri mereka, sakinah telah selamat mengikat tali pertunangan dengan faizul.

pergh...intro leh tahan gak...yg bestnyer, i pun ngalahkan engagement planner...alhamdulillah, semua berjalan lancar. bukan apa, i memang minat wat benda2 mcm ni. i n my sis, k nora bantu k som dalam menyiapkan barang2 hantaran, gubah...bantu lah sket2 setakat yang mampu. nak bagi wang ringgit mmg x mampu pun...

yang menarik di sini, cincin pertunangan kinah. cuba you all tgk...i sendiri pun terkejut. cincin kami sama...yang membezakan hanyalah bilangan batu...i ada 13 (yang kiri), kinah 17 (yang kanan)...termasuk yang besar tue...hehehe...cincin risik pun ada gak persamaan (seolah2 ada 2 cincin), tapi xlah seserupa cincin bertunang...

n aritu, for the first time, sayang kena keluar dengan my parents tanpa i...thanks sayang... i minta tolong sayang bawa mak n abah datang umah k som. n before that sayang kena bawa depa gi balai sat, ada kenduri. i forgot to mention to sayang about the kenduri...hehehe...but alhamdulillah, everything was fine...

Friday, November 16, 2007

last day in SEMESTA for 2007

arini last day tuk hari persekolahan...actually skola ni pun dah sunyi. ramai bebudak yang x datang...amik cuti awal...cuti sendiri. cikgu apatah lagi...ramai yang gi jaga periksa. semua tgh bz wat keje..siapkan keje2 terakhir b4 bercuti. yang i, tgh melayan upin & ipin...ahaks...keje dah settle. tgl nak wat serahan je.
yang sadis..ingat dah leh balik ptg ni. petang ni ada meeting guru lak...so, i balik esok pagi...xpe lah, xnak terkejar2. leh rileks dulu...xlah ngantuk masa drive nnt.
p/s: sayang demam...ksian die. arini ari kedua...smlm terpaksa balik awal...sian die...

Thursday, November 8, 2007

dating...

yasterday, me n nazri went fot a date...eventhough we hangout together most of the time, but usually we just went out to get some stuff... that wasn't counted as dating...heehe...
we went to catch a movie...BEE MOVIE...mmg best. u should go n watch it...jejalan...
tapi as usual, bila kluar mesti ada keje gak yang perlu dilakukan...kena bali barang tuk abang, dia kirim bahulu n tikar buluh... x kisah sangat...as long as i spend time wit my luv one...sayang sayang...mmmmuuuuahh...
arini, nak gi jumpa abg, bw abg jejalan sat. katanya ke mid valley...maybe abng, k nora n i...minta tolong sayang antokan ke hotel abang...
ada keje nak kena siapkan...nak tanda kertas...tapi biasalah...xde mood, mmg xleh tanda...layan TV je...

Tuesday, November 6, 2007

ceramah disiplin...n open house

hari ini...i ditugaskan untuk menyampaikan ceramah disiplin di SK PAYAMAS...dengar mcm gempak je...actually cuak sbnrnya. yg bestnyer..preparation hanya dibuat dalam masa 2 jam...mmg dapat tahu dr minggu lepas. tapi xsempat nak wat apa2...hujung mgu dah bz dgn preparation nak bertunang, smlm isnin bz dengan preparation open house...tu yang pagi ni tergolek2 nak siapkan bahan. tapi ALHAMDULILLAH...semua berjalan dengan lancar. budak pun x ramai...22 orang je...so mmg wat secara leisure je...sesungguhnya, itulah pengalaman yang berharga tuk i...it build up my self confidence...
td i hav mentioned about open house...mmg ada wat open house kat langat, but now wat kat tangkak...ada 4 orang tuan rumah: k som, k fadzilah, nazri n i...menunya: nasi daging, nugget, kek n buah...balik sekolah, kul 3 trus berkampung di dapur...alhamdulillah, berkat resepi yang mak bagi, i berjaya wat nasi daging dgn bantuan n tunjuk ajar dari k som...mula2 wat lawak gak. nasi xberapa masak coz x cukup air. duk keje tambah air je...n menjadi gak akhirnya....hehehe...sayang kata SEDAP...(itu yang penting...) Ramai yang datang...n alhamdullillah, makanan cukup...wat untuk sambutan raya, n tuk meraikan pertunangan i dgn sayang...2 in 1...
letih???mmg letih tapi happy...the feeling is different every time i gave someone ate something that i've cooked...i xkisah samada dapat makan @ x...yang penting orang happy...

Monday, November 5, 2007

...

tgk pic ni...agak2 naper ek...???
for those yang tau, x terkejut kot...for those yg x tau, these are my engagement rings...actually satu cincin risik, satu lagi cincin btunang...alhamdullillah...tanggal 4 november 2007, i telah selamat bertunang dengan seseorang yang telah berjaya menawan n menambat hati i .... AHMAD NAZRI AHMAD ZAWAWI... kini bermulalah hidup i sebagai tunangan orang...

majlis smlm hanya kecil-kecilan...my family, beberapa jiran kat kawasan umah n my frenz from tangkak...rombongan tiba kul 3...


ni pic i dengan my best buddy...kumpai...orang yang paling busy masa majlis semalam...penawar hati, penghilang debaran, penghibur hati...

i think this is the right time for me to introduce my fiance...

Sunday, October 28, 2007

beraya di tangkak...

smlm (27/10) sekolah. ada taklimat PIPP... after school, gi kenduri kahwin family tn hj bahari...nampaknya kumpulan cikgu2 SEMESTA wat havoc kat kenduri...apa yang berlaku?xyah lah citer...tapi apa yg pasti, depa mmg happening...walaupun berbeza usia...hehehe.... after that, me n sayang g pt sulong, beraya umah mak n ila...akhirnya dapat gak ke umah ila...honestly umah die cantik. terlupa nak amik pics...Alhamdullillah, tgk keadaan die skrang, nampaknya bahagia...n i doakan kebahagiaan itu berpanjangan...insya allah...
after beraya umah die, tanpa di'plan' kami gi umah kak fadzilah. segan lak if x jumpa mak die, dah macam saudara sendiri...kami sampai umah k fadzilah kul 7.05mlm...hehe..beraya maghrib2...seperti yang dijangka, k fadzilah bgtau mak die tanya 'bila ina nak beraya kat sini?' mujur i sampai... ala...sama je dengan abah i...die pun tanya "mana ila x datang beraya? mana k fadzilah x datang beraya? mana kumpai x datang beraya? mana bibi x dtg beraya? mana k sue xdtg beraya?" hampir semua kawan2 i yang die kenal die tanya...erm...
plan arini...gi rumah terbuka en zamri n pengetua...now tgh fikir pattern tuk jahit manik baju kumpai...nak wat corak apa ek????

Tuesday, October 23, 2007

Seribu Tahun - Imran Ajmain

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kaki ku-kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu… ini cinta
Adakah engkau pasti… ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini… yeah…
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan… sedia setia……

Friday, October 19, 2007

Ungu - Andai Ku Tahu

Andai ku tahu
Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku

Andai ku tahu
Kapan tiba masaku
Ku akan memohon
Tuhan jangan kau ambil nyawaku

Aku takut akan semua dosa-dosa ku
Aku takut dosa yang terus membayangiku

Andai ku tahu
Malaikat-Mu kan menjemputku
Izinkan aku
Mengucap kata taubat pada-Mu

Aku takut akan semua dosa-dosa ku
Aku takut dosa yang terus membayangiku

Ampuni aku dari segala dosa-dosa ku
Ampuni aku menangisku bertaubat pada-Mu

Aku manusia yang takut neraka
Namun aku juga tak pantas di surga

Tuesday, October 16, 2007

Salam AidilFitri...


Salam Aidilfitri...Mohon maaf Zahir n Batin...kepada keluarga, kenalan, sahabat handai....
Tahun ini i beraya di Hulu Langat...My bro n sis balik cni...kali ni 1st time beraya di rumah baru renovate..hehehe....rumah dah besar tapi x cukup gak ruang bila semua balik...hehehe...but the best raya...walaupun hanya bersama keluarga...kecoh, riuh satu rumah...
n this year, kami beraya sedondon bagi yang berpasangan n berkeluarga... my bro-biru, sis liza-kuning, myself - hijau (dgn sayang lah...sapa lagi) n pagi raya, sayang datang umah...dgn adik2...
n tahun ni, i managed to assemble all to take photo...dah 4 tahun x amik pics family...last tahun 2003...rasa best sangat...
tengahari raya pertama, kami berkonvoi ke rumah pak jang di keramat n pak cik di segambut. raya kedua, konvoi ke ipoh, ke umah tok...actually tok ni ayah angkat abah...ni je atuk yang aku ada...yang lain, semua dah pulang ke Rahmatullah (...al-Fatihah...)
raya ketiga, xke mana...arini pun...apa lagi...sesi melayan tv n internet lah...nak gi beraya, kawan2 xbalik dr kampung... lagipun, if bukan i layan citer kat tv, sapa lagi...

Wednesday, October 3, 2007

birthday present 1...

early birthday present...from JUSCO...

parit sulong...

yesterday (2/10), me n sayang went to Parit Sulong...to buy kerepek for the last time before hari raya..the best part was we didn't went there to buy ours but we bought for our frenz...hehehe...feel like a 'kerepek taukey'... the car were pull wit kerepek bawang, kerepek ubi, popia etc...i've finished almost RM200...
actually plan asal ialah berbuka di rumah mak ila...alang2 ke sana, i amik order beli kerepek... lama x jumpa mak n family... lepas gak rindu...as usual, bila hari raya, mak will busy preparing bahulu gulung...kali ni mmg banyak... mak bagi bekal sket, tuk bagi kat mama... n rasa puas hati dapat bawa sayang jumpa mak ila. sbb dulu penah berjanji pada diri sendiri yang akan bawa calon suami tuk jumpa mak...mak x komen banyak. mak cuma kata jangan lambat2 sgt... puas sayang kena buli dgn adik (durah) n k ndah...hehehe...mujur sayang ok je... antara komen k ndah yang xleh nak lupa..."eh...korang ni serupa lah..." boleh?? siap explain...serupa tang warna kulit, tang muka,tang body...cheeit...sabo je lah...heheh....but honestly, i felt happy yesterday... sayang pun cam leh blend together wit them...
ila pun datang berbuka umah mak...asyraf dah besar. mmg xpercaya masa dukung dia...comel sangat. seronok sangat main dgn dia sampai lupa nak amik pics...ila dah pindah umah baru, umah sendiri...alhamdullillah...rezeki anak...tgk pun life die macam dah ok... xsempat g umah die. insya allah, masa raya ni akan sampai sana gak kot...
ramai yang tertanya2...siapa 'sayang' yg i duk mention lately....insya allah, i will revealed it on my birthday...2 more days to go...5th October...
Renungkanlah sedalam-dalamnya...

Tidak,Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa2 kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa2 lewat sembahyang. Allah mendengar.

Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.
Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalusangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar2 mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah.

Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hatikita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah(walaupun sebenarnya tak mewah)terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepijalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda.

Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh,alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang sebuah motosikal seperti itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta ditgh2 bandar raya.

Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar2 membahagiakan.Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda,pasti ada baik buruknya.

Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama,sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat disamping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia ju ga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.

Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?
Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing2 padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah adayang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata?
Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu. Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah,belajarlah dulu. Jika rasa2 belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah anak2, carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik.
Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar2 mengerti tuntutan2nya.

Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus2 bagi yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia2nya.

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tibamasanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong2nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang. "

Seorang teman pernah berpesan..
"Kadang2 Allah sembunyikan matahari..Dia datangkan petir dan kilat..kita menangis dan tertanya-tanya,kemana hilangnya sinar..Rupa2nya.. Allah nak hadiahkan kita pelangi.." "

`Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada...`

Friday, September 28, 2007

projek kuih raya...

Projek Raya Tahun 2007...membuat kuih raya beramai-ramai...heheh....tanggal 26 September 2007 jam 3ptg bermulalah projek kami yang disertai oleh kak som, kak sidah, k fadzilah, kumpai n i... biskut pertama: Biskut Almond London.wat 6 bancuhan tapi tuk hari pertama wat 4 bancuhan dulu... mmg meriah ms proses wat kuih. gelak je lebih tapi tangan jalan gak...itu yg penting...


hari kedua...27 september 2007...wat lagi 2 bancuhan n bermulalah proses mencelup dengan coklat. memula tu ok lagi..bila sampai tangan kak sidah, dah mula melalut...hehhee...tapi jgn risau, rasa biskut tu mmg SUPERB!!! yg bestnyer, depa wat biskut, i ditugaskan tuk masak lauk tuk berbuka...i managed to cook kari ikan, ayam masak kicap(my specialty) n sayur goreng.


so...this is the result...ada lagi yg lum dicelup...jadi projek akan disambung pada minggu hadapan...

Monday, September 24, 2007

Kerispatih - Tapi Bukan Aku

Jangan lagi kau sesali keputusanku
Ku tak ingin kau semakin kan terluka
Tak ingin ku paksakan cinta ini
Meski tiada sanggup untuk kau terima
Aku memang manusia paling berdosa
Khianati rasa demi keinginan semua
Lebih baik jangan mencintaiku aku dan semua hatiku
Karena takkan pernah kau temui, cinta sejati

Berakhirlah sudah semua kisah ini
Dan jangan kau tangisi lagi
Sekalipun aku takkan pernah mencoba kembali padamu
Sejuta kata maaf terasa kan percuma
Sebab rasa ku tlah mati untuk menyadarinya
Semoga saja kan kau dapati
Hati yg tulus mencintaimu
Tapi bukan aku

kerepek...

percaya @ x..masa taip blog ni, i'm in the class..relief... nothing to do, so i bring along my laptop n surf the net. hehehe...guru yang berkaliber. the students are doing their revision for PMR.
petang ni, kumpai, nazri n i will go for hari raya shopping...we are not gonna buy clothes or shoes but we are going to buy KEREPEK... biasa beli kat Parit Lapis Laman, Parit Sulong. kerepek bawang kat Simpang Lima, Batu Pahat. maybe orang pk masih terlalu awal, tapi berdasarkan pengalaman, beli lewat jawabnya tinggal bekas je... kami terus gi gudang dia. ni dah tahun ketiga i shopping kerepek kat c2.
ingatkan hari ni k som akan masuk umah i, nampak gayanya ditangguh lagi...coz barang umah die banyak x angkat lagi. so, die extend sampai minggu ni. insya allah minggu depan die mula duduk dgn i...
ya allah...bangunan sebelah dah macam nak runtuh. 3 kelas xde cikgu, bebudak dah macam kat pasar... bercakap mcm kekawan depa pekak...terjerit2. mmg cari nahas je bebudak ni...k lah...nak gi jadi singa betina sat...hehehhe

Saturday, September 22, 2007

1 week review...

sorry...it has been a long time i haven't update my blog. my sis had taken back her datacard...so, need to wait for a week to update this...tgu balik langat...
last nite, we were having majlis bbuka puasa n qiamullail at school. i was in charge of moreh...dengan kumpai. sayang kena kawalan malam. zz kat skola. ingatkan minggu ni x balik langat. tapi bila teringat abah call n bagtau yg die x sihat, trus ubah plan. mujur sayang pun nak balik... nowadays, dah x gheti nak berjalan sorg2...cewah2...heheheh....
insya allah, next wednesday, me n my gang will having a big project...hari raya project...we r gonna bake biscuits for hari raya...a group of 5..k som, k sidah, k fadzilah, kumpai n i...harap2 projek ni menjadi...1st project: almond london...nnt kita tgk hasilnya...
n not forgotten, k som @ ibu will stay wit me starting next week... best...ibu ada tuk temankan i... nak tgu sayang, tahun depan lah jawabnya...hehehe...insya allah...doa2kan ek...

Friday, September 14, 2007

Salam Ramadhan...

Selamat Berpuasa semua!!!
1sr ramadhan...Johor cuti umum...ikutkan hati, nak balik berbuka dgn family...tapi pabila mengenangkan ari jumaat dah nak balik, 1st ramadhan ari khamis, alang2 tgu jelah 1 hari lagi... xtau nape hati ni membuak2 nak balik. last wed i called abah, best dapat dgr suara abah... tambahan pula when he called me 'adik'...panggilan yang jarang dia guna melainkan dalam beberapa situasi...abah...ina rindu abah...
smlm ptg gi beli kupang. sayang beli 5 kilo, i beli 3 kilo je...tgh musim kot. 1 kilo = RM2... then alang2 tgk2 gak pasar ramadhan di spjg perjalanan ke Muar...yang paling bestnyer, X JUMPA SATU PUN PASAR RAMADHAN!!!! pelik bin ajaib... biasanya ada kat tepi2 jln...alih2 kami sgh kat tangkak je. kali ni kat tangkak happening gak... menu yang paling banyak: murtabak, roti jala, roti john... i just bought agar2 je...
menu berbuka semalam: nasi + sayur bayam + ikan pekasam + agar2 + air milo... tetiba rasa sayu lak. bukan x biasa berbuka sorang2. tapi ntah.... bila mengenangkan abah, hati rasa sedih. abah pun selalu bbuka dalam van, atas jalan...keje polis pun mcm tu, keje skrang pun mcm tu gak... azam i tahun ni, setiap kali i balik, i nak abah bbuka kat umah...
smlm sepanjang hari i xsihat. rasa nak muntah, loya tekak, pening...alih2 dapat ubatnya...TIDUR... actually i xcukup zzz mgu ni. so dapat ganti balik. tghari zz...malam pun lepas terawih trus zzz...ksian sayang, xde sesapa teman malam tadi...sorry sayang, bukan sengaja. if bulan puasa biasanya mmg baby zzz awal...setiap tahun...hehehe

Monday, September 10, 2007

rendang...

alhamdulillah...my 1st attempt on cooking rendang had succeed...sayang wanna eat rendang kupang...made by her mom. so i secretly planned to cook it for him. we went to buy kupang at Muar yesterday. he thought i wanna cook sambal... today, i've struggle to get the ingredients..thanks to ibu kalsom... with all hopes n prays, i try to cook it by remembering how does my mum cook rendang...finally, the results...MARVELLOUS!!! sayang loves it... i forgot to take the pics...
now, here i am...sitting in front of the lap top with a big mug of coffee...struggling to finish up my work...presentation for pengetua...pergh...
ONCE - Aku Ada

Kau boleh acuhkan diriku
Dan anggap ku tak ada
Tapi takkan merubah perasaanku
Kepadamu

Kuyakin pasti suatu saat
Semua kan terjadi
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Selalu bersedia bahagiakanmu
Apapun terjadi
Kujanjikan aku ada

Kau boleh jauhi diriku
Namun kupercaya
Kau kan mencintaiku
Dan tak akan pernah melepasku

Aku mau mendampingi dirimu
Aku mau cintai kekuranganmu
Aku yang rela terluka
Untuk masa lalu

Tuesday, September 4, 2007

new house...

today is my second nite at my new house...so far, alhamdullillah, ok. really enjoy here...i can deco my house on my own...don't expected much,ok. sket2 je...kekangan kewangan...lagipun sayang kata kena simpan duit...hehehe...
last nite, k nik came over to my house. 2nite k fzlh...oklah...at least ada gak kawan tuk berbual. lagipun dah lama x bbual dgn k fzlh...rindu sgt... tambahan lak dgn 'keadaan' baru die...hehehe...oppss...sowwy kak...

Friday, August 31, 2007

back from langkawi...

alhamdullillah, dah selamat sampai....nak kongsi pengalaman smlm...
masa nak departure, ok....sampai kat area selangor...HUJAN...aduh...kecut gak perut...dah mula terbayang angin kuat, kapal goncang, nampak kilat...mujur itu semua hanya imaginasi...alhamdulillah sekadar hujan biasa n kapal x bergoyang...kami landing delay 5 minutes coz traffic at KLIA...bila flight wat touched down je, syukur sesangat...tahniah kepada kapten kapal AIRASIA AK6305 Langkawi-KL sbb berjaya landing dengan SANGAT KEMAS... call sayang, ksian dia....terpaksa memandu dlm cuaca buruk. but he was able to arrive safely... sesampai kat keta, i nampak sesuatu kat seat belakang...hehehe...a bouquet of flower from sayang...i'm speechless...sayang gak sayang kat baby..hehhee...maklumlah, nak melayan kerenah baby yang 'hopeless romantic' nie....terungkai rindu kat sayang...next stop, sayang gi solat kat masjid UPM n we have our meals at serdang...
ana msg i, she told her experience during landing...2 times touched down...1st touched down, naik semula...x tau naper...2nd time baru yang betul2.kecut perut gak minah tu...die kata baik naik AIR ASIA...
i dah tau naper i pening naik AIRASIA...LEATHER SEAT...i can't stand wit leather...pergh...bau die...mmg leh wat i vomit...dizzy...ni yg susah nak naik keta mahal ni...mcmana ek???
so, here i am...back from langkawi...hope to return back there some other time...n this time wit someone....wit my love one...insya allah...

Thursday, August 30, 2007

last day....

last day at LANGKAWI...come here wit 1 bag..going home wit 2 bags...who wants to answer it? can't wait to meet sayang... siap ajar dia mcmana nak kluar awal...jahatnye baby nie...hehehe...demi tuk nak jumpa cepat, apa sahaja sanggup dilakukan...
gonna miss LANGKAWI...hope i'll be back...wit my love one...
ana ada citer ttg nangis nak naik flight...actually sbb lain was she scared to fly...1st experience... last monday was my 2nd experience fly wit plane...tapi dah lama sangat...at least xlah kalut sangat...

Wednesday, August 29, 2007

Rahsia Di Sebalik Ciuman Lelaki

Ciuman atau Kucupan pada Tangan
Jika seorang lelaki mencium belakang tangan anda, itu tandanya si dia menyanjung dan menghormati anda. Lelaki atau sesiapa sahaja yg bersopan akan mengucup orang yg dihormati dan disanjunginya pada bahagian belakang tangan orang yg berkenaan. Ini biasanya dilakukanoleh seorang anak terhadap ibu bapanya, seorang bawahan ke atas atasannya, seorang murid terhadap gurunya dan seterusnya....Jarang berlaku seorang lelaki mengucup tangan pasangan wanitanya,apatah lagi seorang suami kepada isterinya. Jika berlaku juga sedemikian, itu menandakan si lelaki berkenaan benar-benar menyanjungi dan menghormati wanita tersebut sebagai seorang yg istimewa dalam hidupnya.

Ciuman di Dahi
Selalu juga kita saksikan seorang lelaki mencium pasangan wanitanya di dahi. Apakah tandanya?Jika anda pernah dihadiahkan sebuah kucupan di dahi ,itu tandanya si dia begitu kasih terhadap anda. Dan kasihnya begitu kudus. Anda dapat berasakan getaran kasihnya pada anda begitu syahdu.

Ciuman Sayang
Jika pasangan anda mengucup anda di pipi, itu tandanya si dia sayang pada anda. Malah jika anda sedang marah dan dia tiba2 mencium pipi anda, itu maknanya dia tetap sayang pada anda walaupun apa yg terjadi. Malah ciuman sayang di pipi sering dihadiahkan oleh sang suami kepada isteri dalam suasana gurau senda dan ceria. Begitu juga apabila suami baru pulang dari kerja atau berjalan jauh, satu ciuman di pipi menandakan dia sayangkan anda, rindukan anda dan cintanya pada anda terus bersemi.

Ciuman Cinta
Saat anda sedang berdiri, tiba2 suami anda datang sambil memegang kedua pangkal lengan anda. Lalu anda dan dia saling berhadapan sehingga wajah anda bertembung dengan wajahnya.Lalu sebuah kucupan hinggap di bibir anda. Itu tandanya sebuah ciuman cinta sedangditebarkan. Anda tetap dicintainya, bahkan kian hangat sehangat ciuman yang terhinggap.

Kucupan dari Belakang
Pernahkan anda dikejutkan oleh suami anda dengan kucupan dari arah belakang? Contohnya sedang anda sibuk mencuci pinggan, tiba2 pasangan anda menerpa dari arah belakang dan mengucup tengkuk dan pipi anda.Ini menunjukkan betapa pasangan anda begitu geram terhadap anda. Dananda pun terasa terngiang bulu roma di saat itu. Namun anda patut berasa senang hati kerana tahu tahu betapa dia terngidamkan anda!

Kucupan Lutut
Hah! Betapalah lelaki ini telah rebah ke kaki anda. Benar, jika anda terjumpa lelaki yg sanggup mencium lutut anda, biarpun masih beralaskan pakaian, itu tandanya sudah teruk benar minatnya terhadap anda. Dalam hal ini, mudah pula anda mengambil kesempatan kerana dia akan tunduk pada setiap kemahuan anda.

Ciuman Di hujung Kaki
Ia amat jarang dilakukan oleh kebanyakan dari kita melainkan dalam sesetengah budaya dan adat resam India. Jika ada juga lelaki luar melakukannya , ia kira sudah luar biasa. Perlakuan ciuman di hujung kaki yang bukan kerana adat, itu petanda si lelaki berkenaan sudah terlalu merendah diri dan terlampau memuja anda. Anda boleh menganggap si dia boleh diperlakukan apa saja oleh anda. tapi, tengoklah juga. Lelaki pandai berlakon dan mungkin dia cuma melakonkan saja utk mendapat perhatian anda sedang hakikatnya tidak boleh diperlakukan seperti yg anda tafsirkan. Apa pun, kucupan sedemikian tidak seharusnya dilakukan.

26 Things That A Perfect Guy Would Do

1. Know how to make you smile when you are down.
2. Try to secretly smell your hair, but you always notice.
3. Stick up for you, but still respects your independence.
4. Give you the remote control during the game.
5. Come up behind you and put his arms around you.
6. Play with your hair.
7. His hands always find yours.
8. Be cute when he really wants something.
9. Offer you plenty of massages.
10. Dance with you, even if he feels like a dork.
11. Never run out of love.
12. Be funny, but know how to be serious.
13. Realize he's being funny when he needs to be serious.
14. Be patient when you take forever to get ready.
15. React so cutely when you hit him and it actually hurts.
16. Smile a lot.
17. Plans a romantic date full of cheesy things he wouldn't normally like to do, just because he knows it means a lot to you.
18. Appreciate you.
19. Help others out.
20. Drive 5 hours just to see you for 1.
21. Always gives you a peck on the cheek when you depart from each others company, even when his friends are watching.
22. Sing, even if he can't.
23. Have a creative sense of humor.
24. Stare at you.
25. Call for no reason.
26. Quit smoking, chewing, drinking, or drugs - just because he loves u that much to quit it.
Lelaki ini - Anuar Zain

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu

Ke mana pun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemana pun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki

Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu…

Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu…

chocolate...yummy...

chocolate for my bestfriend n my love one... risau gak sayang makan chocolate banyak2..agak2 mcmanalah plan diet kita ni...????

Tuesday, August 28, 2007

LANGKAWI....MySchoolNet 3/2007


here i am...back to LANGKAWI. for MySchoolNet Meeting (27/8 - 30/8)... the place with lotz of memories...the best place ever... here is where i do my praktikum wit fizi, i spend the most precious n unforgetable time wit my bestfriend, ila... watching the sunset...
i can't express it wit words how happy i am to be back... not only because of the things that we can buy but the memories that i left here...


for the second time in my life, i come here by flight...AirAsia... not able to get MAS ticket from JPNJ coz my letter only arrived at school on Friday(24/8) at 4.30pm n my meeting is on 27/8...just imagine how 'havoc' i am preparing to come here... wit all my clothes n stuff for MySchoolNet is at Tangkak...
yesterday, i hav bought knife set n bag for myself n fridge magnet for mama... today insya allah, i'll be meeting my ex-guru pembimbing masa praktikum, ain....haven't c her for almost 3 years... k yan, pija n ana will be out for shopping...
list of things to buy: knife set, trolly bag, chocolates (for sayang n kumpai)... n unlisted n unexpected things...hehehhe....
i'll be back on 30th August... n insya allah sayang will come n fetch me...heheh...hopefully he managed to arrive at LCCT...following the guide that i've just send him today...

Thursday, August 16, 2007

new house...

alhamdullillah, officially on 14th july 2007, i had moved to a new house in tangkak. RM300/month... 3 rooms+2 toilets. people asked me, is it a part of my preparations for 'the big day'? ehhehe.... maybe...for the time being, i'll stay alone n sometimes will be accompanied by kumpai or k fadzilah...later my real partner will moved in...insya allah...
i haven't finished ngemas umah lagi. banyak keje kat skolah yang perlu diselesaikan...semalam orang dr PKG datang wat pemantauan PAS. alhamdulillah, everything is ok... laporan direktori PAS x siap lagi. pagi ni nak kena anto. terasa mcm masa belajar dulu, berdebar2 coz assignment x siap...bangun awal pagi tuk siapkan....pagi ni, by hook or by crook, kena siapkan gak b4 tengahari...
giler atau x...i bangun kul 3.30...ngemas dapur...hehehhe....

Sunday, August 12, 2007

to my love...( u know whom...)

sayang,
after all this while, my life were miserable... i felt that my life had come to the end....suddenly u came, knocked the door of my heart, entering it with full of love n care...

sayang,
ur existance give me strength to continue this life...u showered me with ur love, precious gift that u gave to me...

sayang,
u know my ups n downs...u know me as who am i, the real me...thanks for accepting me as who am i...as i'm not pretending to be other person when i'm with u...

sayang,
it's a pleasure to know u, to have u...accompanied me all this while n now, we have make a promise...to share this life together till the end of the day...

sayang,
may ALLAH bless us..may our parents accept us n give their blessing...

sayang...baby will always be wit sayang...Insya allah...

Saturday, August 11, 2007

new phase in my life...

New phase in my life...Alhamdullilllah...ada hikmah atas segala yang berlaku...
now i'm seeing someone...someone who i had known him for 2 1/2 years, but only now he revealed his feeling towards me... unexpected person, coz all this while, i asyik 'menyatukan' dia dgn orang lain but at the end.... hehehe....
i haven't tell abah about this... mama dah tau, tapi masa tu x confirm lagi. today, i'll go home n insya allah, i'll revealed it to them... ask for their bless....wish me luck...pray for me...
i really hope that THIS is the one, the FINALE... as he said to me, no more hanky panky... as we r getting older as the time past us by...

insya allah...i'll tell u more about him....

Sunday, August 5, 2007

Ungu - Kekasih Gelapku

Kumencintaimu lebih dari apapun

meskipun tiada satu orang pun yang tau
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku

haa..haa..haa..haa...

yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
yang kucari s'lama ini dalam hidupku
dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
yang panjang dalam hidupku

haa...hidupku...haa...
kumencintaimu lebih dari apapun

meskipun tiada satu orang pun yang tau
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku

hoo..oooo..wooooww...

kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
mencintaimu lebih dari apapun
meskipun tiada satu orang pun yang tau
kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
meskipun engkau hanya kekasih gelapku
kekasih gelapku...


Ungu – Tercipta Untukku

Menatap indahnya senyuman di wajahmu
Membuatku terdiam dan terpaku
Mengerti akan hadirnya cerita terindah
Di saat kau peluk mesra tubuhku
Banyak kata yang tak mampu
Ku ucapkan kepada dirimu

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah
Yang meyakiniku
Kau tercipta untukku
Sepanjang hidupku

Meski waktu akan mampu
Memanggil seluruh jiwa ragaku
Kuingin kau tahu ku slalu milikmu
Yang mencintaimu sepanjang hidupku

family day...

yesterday we went for JAS Family Day at Taman Warisan Pertanian at Putrajaya.mama, k nora, k liza, haziq, athirah, sofiya, bibik n i… I entered the treasure hunt…pergh…pancit seh… then masuk musang berjanggut… really having fun… balik, melepek… nak jahit langsir pun dah x terdaya… haziq blasah masuk semua acara bebudak. k nora masuk 'wrap the mummy' n kopek kulit limau terpanjang...pandai gak my sis ni, but no luck... but she managed to get the lucky draw... end up we got lotz of jajan...hehehe... the best thing that i can get from JAS was they r plasticless, environment friendly... all the hamper they were using paper...SAVE THE EARTH!!! i;ll upload the pics later, forgot to bring the camera's cabel...darn...
arini, as planned, nak gi jalan TAR beli kain n bawa mama tgk telekung. Beli brg sket2… n if possible, tgk jubah… we just look n c whether mom can managed to walk or not...hehehe...

Wednesday, August 1, 2007

tangkak?? nagoya???

just went back from kandang, melaka. went to the publisher of our school magazine.
what had happen to me last 2 days.... erm.... monday, bb came to tangkak. wanna buy curtain. the best part was i sendiri x suggest beli kat tangkak, walaupun tangkak ni syurga kain. weent to nagoya, Melaka. the best place to buy curtain. the price is affordable. the material...ok... looks like an expensive material... then we went to mcD...i managed to introduce kumpai to bb...we went out for dinner....
actually, i amik upah jahit curtain bb. mujur jahit straight je. bukan apa. i kesian kat bb. ada org nak amik upah jahit langsir die sampai RM400...JAHIT SAHAJA!!!! pergh...daripada bb kluar duit sebanyak itu kat nyonya tu, baik duit tu wat renovate rumah...beli set pinggan ke...beli set periuk ke... tul x b??? so, i offer tuk tolong jahit... i xleh nak tolong kemas umah die, so ini je yg dapat i tolong...
ramai terkejut bila i kata i x shopping kain kat tangkak. dunia i masih di JALAN TAR...the best place to buy kain. leh tawar menawar lagi. bukan apa...kat cni if u kenal tuan kedai mmg u dapat murah. if not, kirim salam je lah... dulu pernah belikan langsir mak kat tangkak. jenuh lah i ngan k nora mengangkut kain. alih2 bila g nagoya, rasa geram banget... kain kat sana lagi cantik n murah... pergh...itulah kali pertama n terakhir nak beli kain langsir kat tangkak....

Sunday, July 29, 2007

a new myvi...

so sad...yesterday i wanna watch HARRY POTTER but FULL HOUSE!!!! uwah....the next show was on 10pm..who wanna wait??
guess with whom i went to Mahkota Parade? Kumpai n nazri...hahaha...wit his new car. we are the members of SEMESTA Myvi's club... his car is black n automatic... i'll try my best to take our car's pic...wish me luck...

Friday, July 27, 2007

puasa...PAS...

alhamdulillah... i dapat puasa 5 hari berturut2...dari xde wat apa2, baik i puasa... sempena bulan rejab ni.
yesterday, i have received a key of Pusat Akses Sekolah (PAS). my new baby... i wanna concentrate in this. i'm not alone...a frined of mine is my partner. both of us didn't have an experience. but there's no harm for us to learn...i love it...
need to think how to manage, decorate(since my partner is a guy)....

(to be continued...nak buka puasa)

Tuesday, July 24, 2007

STUPID QUESTIONS WITH THE SMART ANSWERS

(...just wanna release my tension...got this from internet...
BOY : May I hold your hand?
GIRL : No thanks, it isn't heavy.

GIRL : Say you love me! Say you love me!
BOY : You love me...

GIRL : If we become engaged will you give me a ring??
BOY : Sure, what's your phone number??

GIRL : I think the poorest people are the happiest.
BOY : Then marry me and we'll be the happiest couple

GIRL : Darling, I want to dance like this forever.
BOY : Don't you ever want to improve??

BOY : I love you and I could die for you!
GIRL : How soon??

BOY : I would go to the end of the world for you!
GIRL : Yes, but would you stay there??

SHARON : Have you ever h ad a hot passionate, burning kiss??
TRACY : I did once. He'd forgotten to take the cigarette out of his mouth.

MAN : You remind me of the sea.
WOMAN : Because I'm wild, romantic and exciting?
MAN : NO, because you make me sick.

WIFE : You tell a man something, it goes in one ear and comes out of the other.
HUSBAND : You tell a woman something: It goes in both ears and comes out of the mouth.

MARY : John says I'm pretty. Andy says I'm ugly.What do u think, Peter?
PETER : A bit of both. I think you're pretty ugly.

Girlfriend : "...And are you sure you love me and no one else ?"
Boyfriend : "Dead Sure! I checked the whole list again yesterday".

Teacher : "Which is more important to us, the sun or the moon?"
Pupil : "The moon".
Teacher : "Why?"
Pupil : "The moon gives us light at night when we need it but the sun gives us light only in the day time when we don't need it".

Teacher : "What do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?"
Pupil : "A teacher".

Waiter : "Would you like your coffee black?"
Customer : "What other colors do you have?"

My father is so old that when he was in school, history was called current affairs.

Teacher : "Sam, you talk a lot !"
Sam : "It's a family tradition".
Teacher : "What do you mean?"
Sam : "Sir, my grandpa was a street hawker, my father is a teacher".
Teacher : "What about your mother?"
Sam : "She's a woman".

Tom : "How should I convey the news to my father that I've failed?"
David: "You just send a telegram: Result declared, past year's performance repeated".

Teacher : "Now, children, if I saw a man beating a donkey and stopped him, what virtue would I be showing?"
Student : "Brotherly love"

Teacher : "Now, Sam, tell me frankly do you say prayers before eating?"
Sam : "No sir, I don't have to, my mom is a good cook".

Patient : "What are the chances of my recovering doctor?"
Doctor : "One hundred percent. Medical records show that nine out of ten people die of the disease you have. Yours is the tenth case I've treated. The others all died".

Teacher : " Can anybody give an example of COINCIDENCE?"
One Student : "Sir, my Mother and Father got married on the same day and at the same time."

Teacher : " George Washington not only chopped down his father's Cherry tree, but also admitted doing it. Now do you know why his father didn't punish him ?"
One Student: " Because George still had the axe in is hand."

know your job....

TIRED!!!!
one word that can explain my situation now. i really hate to see a person who suppose to do their work, didn't do their job and pretend like there's nothing happen. Know your post n your job description...n don't just hoping that other person will do it for you. dah terang2 tau tu keje ko, watlah....geram tul...bila ditanya, leh lah kata "saya x tau. xde sesapa bgtau pun". Jawapan BODOH drpd orang yang bijak...pergh...GERAM? mmg ina tengah geram... kurang pahala puasa arini... tapi sapa leh tahan...mujur sbb pk kita ni minat dgn 'skop' tu n sentiasa pastikan 'brg' tu sentiasa bersama.
how i'm gonna do my work today? ARGH!!!!!
Hate to be in this situation!!!!!!!!!!!!

Monday, July 23, 2007

crazy day...

my first day...back to school...feel like h%&#.... lotz of work to do...multimedia presentation for tomorrow's occasion, mark the exam paper, check student's exercise book (haven't marked since Jan...my gosh...), unpacked my bag, wash clothes (by hand...goodness), cook...MOM, HELP ME!!!
after this i'm gonna pick up the present for tomorrow...y it must be me? the one who's gonna buy the present? ARGH!!!!
erm...something happen at my school today. KECOH!!! i can't tell more about it here. but what can i say is to all the TEACHERS, BE CAREFUL when you wanna scold your students. nowadays they (parents n students) are smart enough. they know that they have a so-called POWER, if they didn't satisfied about anything, they will straight away do a police report. DARN! i was really surprised coz it happened in my school...pergh...so, kami mengambil keputusan untuk menggunakan pendekatan INTAN PAYUNG (i yg bagi nama ni...ni sesama guru je)...if budak wat hal, kita ucap tahniah sambil tersenyum. if pelajar sama jantina dengan kita, kita peluk dia, kita belai dia...if dia xwat keje, jangan marah. senyum...n terus senyum...[ lama2 semua leh jadi giler...guru mengalami masalah tekanan perasaan...siapa nk jawab?]
Renung-renungkan....dan selamat beramal....

Friday, July 20, 2007

myschoolnet...2nd time(cont...)

i'm on leave today...after having a tiring-but-fun n enjoyable week...
this a pic...me together wit my frenz (pija, ana n k yan). standing at the back is en sazali... insya allah there will be another 2 meetings... looking forward to it...
since now is musim durian n perak mmg terkenal dgn durian, so agenda kami di satu petang yang hening ialah...MAKAN DURIAN. rupa2nya pija ni hantu durian. i pun makan sampai xingat berapa ulas yg i bedal...hehehe...balik ptg tu trasa panas badan...padan muka... tapi mmg best...depa belanja (xtau sapa...hehehe...thanks...)ana makan rambutan je. k yan bedal 2-2... kami melantak kat tepi jalan je... tapi mmg enjoy.
more pics on flickr